divendres, 18 de juny del 2010

Resum estadístic de la temporada 2009-10


El que s'ha promès s'ha de complir i aquí teniu el resum de la temporada 2009-10 en l'aspecte estadístic de l'Ateneu Deportiu Guíxols, jugador per jugador. Ha trigat dies però els motius són els mateixos pels quals algun sagaç lector ha observat certa reducció en la quantitat i tamany dels anteriors "posts". Es fa el que es pot!


Estadístiques generals

L'Ateneu ha acabat la lliga en l'onzena posició, amb 50 punts. Ha guanyat 12 partits, n'ha empatat 14 i n'ha perdut 12; ha marcat 45 gols i n'ha encaixat 44. Són uns números perfectes per a un equip de mitja taula, si bé pels fantasmes dels descensos compensats no s'han pogut confirmar fins al final. Com a curiositat, les 14 igualades de la temporada fan que l'Ateneu hagi estat el "rei de l'empat" de la categoria juntament amb el Sants i la Muntanyesa.

L'Ateneu ha consolidat la salvació a casa, on ha sumat 36 dels seus 50 punts (amb 9 victòries, 9 empats i només 1 derrota, contra el Sants a la J21 per 0-1). Això l'ha convertit en el sisè millor equip a casa de la categoria, només superat pel Vilafranca, el Masnou, la Muntanyesa, el Tàrrega i el San Cristóbal. Ha estat, a més, el segon equip menys golejat a casa, on només ha rebut 12 gols. El Poble Sec i l'Igualada han estat els dos únics equips capaços de marcar dos gols aquesta temporada al Josep Suñer, mentre que 9 equips (Vilassar, Iberiana, Marianao Poblet, Rubí, Tortosa, Muntanyesa, Mataró, Banyoles i Tàrrega) han marxat de Sant Feliu sense haver pogut marcar.

Per contra, l'Ateneu ha estat el sisè pitjor equip a fora, donat que lluny del Josep Suñer només ha sumat 14 punts (pràcticament una tercera part dels que ha sumat a casa). Només s'han sumat 3 triomfs a fora: Sants (J2, 1-3), Tortosa (J7, 0-1) i Vilassar (J20, 0-4), amb la qual cosa es pot dir que gairebé durant tota la segona volta l'Ateneu va ser incapaç de guanyar un partit a fora. El balanç es completa amb 5 empats i 11 derrotes, 20 gols a favor i 32 en contra.


Jugador per jugador

PORTERS

José Antonio González. Va deixar l'equip el 3 de maig després de tornar a la suplència. Havia debutat en la victòria a Tortosa (0-1) però va caure de l'equip després de la golejada al camp del Tàrrega (5-1). 11 partits sencers, 1 expulsat - 19 gols encaixats (1'72 per partit) - 2 grogues - 1 vermella.

Jordi Fàbrega. Incorporat aquesta temporada procedent del Girona juvenil, va començar com a titular, lloc que va perdre després de la derrota a Igualada a la J6 (1-0). Va tornar a l'equip després de la derrota contra el Tàrrega i ja no va deixar el lloc. 26 partits sencers, 1 suplent - 25 gols encaixats (0'96 per partit) - 4 grogues.

També va fer la pretemporada Aurelio Garvín, tot i que no va començar la lliga.


DEFENSES

José Luis Gallardo. Superats els problemes amb l'esquena, a final de temporada va ser un puntal de la defensa i va jugar els últims 5 partits sencers. 10 partits sencers, 4 titular, 2 suplent - 2 gols (v Masnou J22 12', v Peralada J36 3') - 2 grogues - 1 penal fallat.

Elies Martí. Amo total i absolut del lateral dret, només s'ha perdut 3 partits en tota la lliga i la resta els ha jugat d'inici. 32 partits sencers, 2 titular, 1 expulsat - 11 grogues - 1 vermella (doble amonestació) - 2 gols en pròpia porta (v Tàrrega J19 i v Montcada J29).

Albert Deu. Utilitzable com a central o com a lateral, titular indiscutible a l'inici de la lliga, en els últims partits amb Nacho Castro va tenir una presència molt més irregular. 17 partits sencers, 5 titular, 3 suplent, 2 expulsat - 9 grogues - 2 vermelles (totes dues doble amonestació).

Edu Poderoso. Tot i que pot jugar com a lateral, la presència d'Elies ha fet que habitualment hagi jugat com a marcador dret. No va jugar cap dels cinc primers partits però després va tenir una presència força regular. 18 partits sencers, 2 titular, 4 suplent, 2 expulsat - 8 grogues - 2 vermelles (totes dues per doble amonestació).

Jordi Cervera "Tita". Lateral esquerre, va començar com a titular però després d'una expulsió al camp de l'Igualada, va desaparèixer de l'equip gairebé fins la segona volta, en què va tenir molta més presència. 17 partits sencers, 1 titular, 1 suplent, 2 expulsat - 7 grogues - 2 vermelles (totes dues per doble amonestació).

Richard Gutiérrez. Venia amb l'experiència en categories superiors, però ha acabat sent el defensa menys utilitzat, si bé va estar present en els últims 6 partits de forma consecutiva. 3 partits sencers, 7 titular, 6 suplent - 1 gol (v Peralada J17 49') - 3 grogues.

Gorka Garagarza. Titular indiscutible, amb experiència contrastada, va marxar el mes de febrer i va acabar fitxant pel Vic. En el rerefons, segons la Junta, els problemes disciplinaris: només va acabar net de targetes en 5 dels 15 partits que va jugar. 11 partits sencers, 4 expulsat - 6 grogues - 4 vermelles (3 per doble amonestació i 1 directa).


MIGCAMPISTES

Ferran Nierga. Cedit pel Girona a final de temporada, va jugar tots els minuts des que va arribar demostrant que és un jugador amb molta projecció. Farà la pretemporada amb el Girona. 7 partits sencers - 2 grogues.

Borja García. La referència al mig del camp, sovint s'ha hagut de sacrificar en tasques defensives i això ha fet que acumulés moltes més amonestacions de les que li correspondrien. 29 partits sencers, 4 titular, 1 suplent, 2 expulsat - 1 gol (v Poble Sec J35 8') - 14 grogues - 2 vermelles (1 doble amonestació i 1 directa).

Sergi Pedregosa. Sovint ha hagut de jugar com a central, endarrerint la seva demarcació natural. En tots dos llocs ha rendit. Una sanció exagerada després de ser expulsat en el partit contra el Mataró li va fer perdre's 4 partits. 23 partits sencers, 4 titular, 3 expulsat - 9 grogues - 3 vermelles (1 doble amonestació i 2 directes).

Xavi Martínez. La banda dreta del mig camp ha estat seva, si bé ha passat algun sotrac al llarg de la temporada en què ha estat dos o tres partits sense jugar. 17 partits sencers, 10 titular, 5 suplent, 1 expulsat - 2 gols (v Gramenet B J23 86', v Marianao J27 52') - 7 grogues - 1 vermella (per doble amonestació).

Aleix Feixes. Ha tingut competència a les dues bandes (Xavi Martínez, Alberto, Moi) i ha tingut una presència més irregular. 5 partits sencers, 4 titular, 15 suplent - 4 gols (v Marianao J8 81', v Masnou J22 44', v Mataró J30 76', v Tàrrega J38 55') - 5 grogues.

Moisés "Moi" Jiménez. Dels jugadors de banda ha estat el que ha tingut menys minuts, especialment en la recta final de la temporada. 2 partits sencers, 6 titular, 8 suplent - 2 gols (v Peralada J17 77' i v Vilassar J20 73') - 2 grogues.

Rubén Soler. Es va lesionar de gravetat quan la seva societat amb Rubén Pérez estava carburant millor. El club confia que pugui continuar la pròxima temporada i que torni a ser el de la primera volta. 6 partits sencers, 6 titular, 1 suplent, 2 expulsat - 7 gols (v Sants J2 11' i 50' de penal, v Masnou J3 15', v Mataró J11 42' de penal, v Poble Sec J16 11' i 49', v San Cristóbal J18 55') - 4 grogues - 2 vermelles (1 doble amonestació i 1 directa).

Robert Martínez "Ruba". Ha estat habitual recanvi a la línia de mitges puntes. 5 partits titular, 12 suplent - 1 groga.

Alberto Jiménez. La banda esquerra ha estat seva, i més després d'un començament de temporada esperançador. Un altre jugador amb una potencialitat importantíssima. 14 partits sencers, 13 titular, 6 suplent - 6 gols (v Vilassar J1 14', v Marianao J8 79' de penal, v Muntanyesa J9 54' de penal, v Montcada J10 41' de penal, v Igualada J25 7', v Peralada J36 54') - 6 grogues.


DAVANTERS

Marc Teixidor. El retorn del fill predilecte, fitxat de l'Olot, va sortir prou bé, tot i que va tenir una lesió a final de temporada. En "Teixi" va tornar a ser el que es coneixia a Sant Feliu. 4 partits sencers, 1 titular, 7 suplent, 1 expulsat - 5 gols (v Tàrrega J19 92', v Vilassar J20 48', v Tortosa J26 54', v Vilafranca J32 68' i 85' de penal) - 1 groga - 1 vermella (directa).

Raúl Arjona. Va marxar al Sant Hilari a mitja temporada, després que l'any passat el castiguessin molt les lesions. 2 partits titular, 1 suplent - 1 groga (estant a la banqueta).

Pau Sala. L'afició ganxona tenia moltes esperances en el fill del mític defensa de l'Ateneu Pere Sala, però va deixar l'equip a mitja temporada després de no haver disposat de massa minuts. 4 partits titular, 8 suplent - 1 gol (v Tortosa J7 21').

Patricio "Patri" Rodríguez. L'Ateneu el va intentar recuperar i fins i tot va superar un problema coronari per continuar jugant. També va marxar a mitja temporada amb només 7 partits al seu haver i sense haver pogut marcar de nou amb l'Ateneu. 5 partits titular, 2 suplent - 2 grogues.

Rubén Pérez. Jaume Creixell el va veure jugant al camp de la Muntanyesa i va al·lucinar. Ha estat la referència en atac. Davanter "classic style", tenia un paper molt definit en l'empresa Rubén & Rubén associats però quan es va haver d'establir en solitari també va establir bons negocis. 17 partits sencers, 12 titular, 5 suplent - 9 gols (v Vilassar J1 72', v Sants J2 58', v Santfeliuenc J14 59', v San Cristóbal J18 59', v Vilassar J20 13', v Rubí J31 18' i 86', v Vilafranca J32 20', v Tàrrega J38 9') - 8 grogues.

Àlex Torrent. El palamosí ha tingut una presència irregular incrementada per la competència del seu convilatà Marc Medina i el fitxatge de Teixidor. 5 partits sencers, 3 titular, 4 suplent - 4 grogues.

Marc Medina. Gairebé inèdit a la primera volta, a la segona es va guanyar la confiança de Nacho Castro, que el va utilitzar en tots els partits d'aquesta segona mànega menys tres. 3 partits sencers, 5 titular, 9 suplent - 2 grogues.

Gabriel "Gabri" Antelo. El colombià va arribar a Sant Feliu a la tardor amb l'esperança de poder trobar un equip de superior categoria. Tècnicament dels millors jugadors de la plantilla, es va anar apagant a mesura que va anar avançant el campionat i no va jugar cap dels últims 5 partits. 11 partits sencers, 1 titular, 7 suplent, 1 expulsat - 2 gols (v Rubí J12 87', v Igualada J25 41') - 3 grogues - 1 vermella (per doble amonestació) - 1 penal fallat.


En total, doncs, han estat 26 els jugadors que han disputat algun minut de blaugrana aquesta temporada.


Per si us voleu entretenir, a la part superior trobareu el quadre desglossat de tota la temporada, amb la qual cosa podreu recuperar les alineacions i incidències de cada partit. L'hauríeu de poder ampliar per anar bé! Anotar que les dades són agafades de les cròniques que publiquen els diaris esportius Sport, El Mundo Deportivo i El 9.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada