diumenge, 6 de juny del 2010

L'any que ve ens tornem a veure!

L'Ateneu ha fet els deures i, amb una victòria sobre el Tàrrega aquest migdia per 2 a 0, ha certificat la seva permanència a Primera Catalana. A més, ha acabat la lliga en una molt digna onzena posició, amb 50 punts, la qual cosa el converteix en el millor dels tres equips gironins de la categoria. Val a dir que amb els resultats de la jornada, fins i tot perdent l'Ateneu s'hauria salvat, ja que el 15è classificat (el Tortosa) s'ha quedat amb 45 punts. L'equip que ha acabat dirigint David Román no ha hagut de patir per sumar la victòria, resolta amb dos gols en cada meitat; Rubén Pérez ha fet l'1 a 0 abans del quart d'hora i Aleix Feixes ha completat el triomf en el segon temps.



Aquests són els resultats de la jornada 38 i la classificació definitiva de la Primera Catalana:

Mataró 2- Banyoles 2

Gramenet B 1- El Masnou 1

Gimnástica Iberiana 2- Sants 1

Igualada 0- Vilassar de Mar 1

Marianao Poblet 2- San Cristóbal 1

Muntanyesa 3- Peralada 1

Montcada 2- Poble Sec 2

Rubí 1- Santfeliuenc 3

Tortosa 0- Vilafranca 3



Ascendeixen: Vilafranca (81 punts), Muntanyesa (71) i El Masnou (66).

Es mantenen: Santfeliuenc (64), Gramenet B (62), San Cristóbal (62), Igualada (57), Rubí (54), Sants (53), Tàrrega (51), Guíxols (50), Poble Sec (49), Montcada (46) i Peralada (46).

Pendents que l'Hospitalet i/o el Santboià pugin a Segona B: Tortosa (45) i Gimnástica Iberiana (45).

Descendeixen: Vilassar (43), Marianao Poblet (42), Banyoles (36) i Mataró (22).

L'eliminació del Reus en la fase d'ascens a Segona B ha provocat el descens del Vilassar de Primera Catalana a Territorial Preferent, i el descens del Premià de Tercera a Primera Catalana. L'Ateneu ha tingut sort de no veure's involucrat en aquests descensos, la qual cosa no treu que des d'aquest blog no denunciem la injustícia d'un sistema que en altres comunitats han resolt amb ampliacions de grups de Tercera. Que el Vilassar, que s'ha salvat esportivament en l'últim partit, hagi de baixar simplement per "quadrar" categories, és, parlant clar, una putada molt gran.

De seguida que sigui possible penjarem al Compàs una radiografia estadística completa de la temporada, i també estarem atents de la composició de la Primera Catalana 2010-11 en funció de promocions i similars. Es podria donar el cas que fos una categoria amb cinc equips gironins si no hi hagués cap ascens català de Tercera a Segona B i l'Olot superés la promoció contra l'Horta (a l'anada, 1-0 a la Garrotxa), amb la qual cosa quedarien enquadrats en aquest grup el Cassà, el Blanes, el Guíxols, el Peralada i l'Olot. Interessant també a nivell gironí la pròxima Preferent amb equips de la talla del Figueres, el Banyoles i el Palafrugell, de moment.

Gran Txema Vila. Un dels seguidors més fidels de l'Ateneu ha penjat avui al Josep Suñer cinc pancartes per "acomiadar" la temporada. Algunes eren en broma i d'altres no: a vosaltres el judici. Els textos eren: "Vale cracks", "Vilert dimissió", "Merci Nacho", "Hola Europa" i "Castro, gràcies".

1 comentari:

  1. desde que ha pleegat en Nacho que les teves crponiques són molt curtes, no?

    ResponElimina