divendres, 26 de juny del 2009

El marcador de l'Artigas: Estadístiques 2008/09

Homenatjant a n'en Lluís Artigas, encarregat durant molts anys de, com diu el tòpic periodístic, "fer pujar els gols el marcador" (en aquest cas el marcador de l'Estomacal Bonet i els gols en plafons de fusta), periòdicament anirem bolcant en aquest blog els números més destacats de l'ADG a la competició de Primera Catalana.

Per obrir boca, heus ací un resum dels números de la passada Lliga. L'Ateneu va tenir dos entrenadors (Berto Fernández va començar la temporada i Albert Sabrià va completar la campanya) i va utilitzar un total de 27 jugadors, dels quals 9 (el porter Jose González; els defenses Jordi Cervera, Ferran Juanals i Màrius Vergeli; els migcampistes "Riki" Puig, Albert Vilar, Diego Arroyo i Albert Gironès; i els davanters Pau Sala i Gerard Godo) són ganxons o formats a Sant Feliu. Esment a part mereix Nacho Castro, que abans de fitxar per l'Ateneu ja coneixia la nostra ciutat i ha acabat sent l'entrenador per a la pròxima temporada.

El màxim golejador va ser Felip Sans, amb 8 gols aconseguits en 6 partits destacant el "hat-trick" en el partit de la 18a. jornada contra l'Olesa (4-2). El van seguir Pau Sala i Cardoso amb 6, tot i que dos dels gols de Cardoso van ser de penal. Els jugadors que van disputar més partits van ser dos defenses, Lluís Micaló i Sergi Murga, amb 36, amb la salvetat que Murga els va jugar tots com a titular. Pel que fa a la disciplina, el jugador més expulsat va ser Murga, amb dues vermelles (contra l'Igualada a la 20a. jornada i contra el Vilassar a la 23a.), les mateixes que Diego Arroyo (J14 contra el Llagostera i J37 contra l'Olesa) i Robert Negre (J20 contra l'Igualada i J37 contra l'Olesa). També hi ha empat en la classificació de les targetes grogues, ja que tant Nacho Castro com Albert Vilar en van veure 14.

Com a curiositat, i com ha passat en d'altres temporades, hi ha hagut diversos jugadors "efímers" per diversos factors. El cas més paradigmàtic ha estat el de Toni Corral, que va debutar a la sisena jornada al camp del Castelldefels (1-0). Va jugar 30 minuts, va fallar un penal i no va vestir més de blaugrana. Ha acabat marcant 13 gols amb l'Olímpic Can Fatjó, a Preferent. Els altres efímers han estat Jordi Cervera (2 partits), Ferran Juanals (1 partit), Marcel Verdaguer (3 partits), Gerard Godo (1 partit) i Víctor Vidal (2 partits).

En tot cas, la dada més sorprenent de la temporada, sens dubte, és la de la pròpia salvació de l'Ateneu; tot i no guanyar cap dels 5 últims partits i de sumar només 2 punts dels últims 15, va acabar 15è amb 42 punts, en una posició que l'hagués allunyat d'eventuals descensos no compensats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada