dimecres, 15 de juliol del 2009

Més fitxatges, nou horari i adéu al B


Sol passar; marxes uns dies de vacances i a la tornada et trobes un panorama molt revolucionat. Això també ha passat amb l'Ateneu, on les novetats se succeeixen a marxes forçades abans que dilluns que ve, dia 20, comenci el treball de cara a la nova temporada.

Comencem per tres noves incorporacions, totes tres exjugadors del Palamós. L'Ateneu ha incorporat el veteraníssim central José Luis Gallardo, nascut el 12 de setembre de 1970 a Barcelona. Gallardo, de qui Nacho Castro (amb qui havia coincidit com a jugador) valora sobretot la seva aportació en l'estratègia, fa 1'85 metres d'alçada, pesa 86 quilos i les últimes cinc temporades les havia jugat amb el Palamós a Tercera, Abans, havia passat pel Real Unión, Caravaca, Vecindario, Recreativo de Huelva, Toledo, Xerez, Campomaiorense (POR), Badajoz, Espanyol, Hospitalet i Lleida; una carrera amplíssima per a un jugador que, segurament, serà el més veterà de la categoria. També del Palamós arriba Elies Martí (a la foto), lateral dret nascut a Vic el 28 de juny de 1977 i que ha militat les últimes tres campanyes al degà del futbol català després de jugar amb el Cornellà, el Granollers i el Vic. Elies fa 1'70, pesa 66 kg i és un lateral veloç i amb una bona anticipació en els marcatges. I, finalment, un fitxatge de luxe; l'Ateneu ha aconseguit incorporar el pivot gironí Sergi Pedregosa, que ha disputat les últimes tres temporades amb la Rapitenca. Pedregosa, nascut el 9 de febrer de 1978, de 1'80m i 78 kg, pot jugar també com a lliure o com a central i ha passat també pel Motril, Alabès B, Palamós, Girona i Águilas, és a dir, serà la primera vegada que jugarà en una categoria no estatal. Amb tot, segons ha pogut saber aquest bloc, l'Ateneu ha acceptat que en cas que Pedregosa tingui una oferta de superior categoria, el jugador gironí pugui acceptar-la si li convé.
Tots aquests jugadors evolucionaran davant el públic del Josep Suñer, aquesta temporada, en un horari diferent al clàssic de l'Ateneu. Segons ha avançat la web infoguixols.cat, el Guíxols jugarà aquesta temporada els seus partits a casa en horari anglès, és a dir, el dissabte a la tarda i no pas el diumenge a les 5 com era habitual. Lògicament, amb aquesta mesura es busca augmentar la presència de públic al Josep Suñer, molt minsa aquesta temporada. Recordem que el Llagostera va ser el primer dels clubs del nostre entorn que va adoptar l'horari de dissabte a la tarda per disputar els seus partits a casa.
Però, segurament, la notícia més sorprenent de la setmana ha estat la confirmació per part del president Emili Vilert de la desaparició del filial. L'Ateneu ha decidit prescindir del Guíxols B, que funcionava pràcticament com una entitat autònoma gestionada per Ferran Cervera, "per motius econòmics", segons ha confirmat la junta. Recordem, per una banda, que l'Ateneu ha establert aquesta temporada un límit salarial per a tots els jugadors i ha reduït el pressupost per a la plantilla al 50%, per evitar els problemes econòmics d'aquesta temporada. I per l'altra, que Cervera s'havia postulat com a president en la penúltima assemblea de l'Ateneu, però amb un projecte que contemplava el contrari del que ha passat; la renúncia a Primera Catalana, la conversió del "B" en el primer equip de l'Ateneu, un equip on els jugadors no percebessin contraprestacions econòmiques i el trasllat dels partits del Josep Suñer al municipal de Vilartagues, una proposta que els socis van refusar. Recordem també que els responsables esportius de la junta estan intentant convèncer diversos jugadors del B (han transcendit els noms de Patri, Cervera i Dani Camps) perquè s'incorporin al primer equip.
D'aquesta manera, es pot dir que desapareix un club de la ciutat de Sant Feliu, històric i arrelat a la ciutat des del 1978. L'actual Guíxols B era la continuïtat del Vilartagues, fundat fa més de trenta anys i que ara no tindria cap més opció de supervivència que la refundació.
Vilar i Casagran
D'altra banda, continua el "serial" al voltant de la continuïtat d'Albert Vilar a l'Ateneu. Tot i que és un jugador amb qui Nacho Castro compta gairebé de forma prioritària, Vilar encara no ha arribat a un acord per continuar. En els últims dies, hi ha hagut informacions contradictòries al voltant d'aquest serial; divendres, fonts properes a la direcció esportiva asseguraven que Vilar estava a punt de donar el "sí", però a principis de setmana, les mateixes fonts parlaven d'una negociació trencada. Caldrà estar atents a aquesta qüestió, però, per contra, ja podem deixar de banda la possible arribada de Casagran. Tot i estar molt a prop de l'Ateneu, el davanter palamosí ha acabat acceptant una oferta del Palafrugell, on formarà parella amb un altre exdavanter de l'ADG, Carlos Martínez. Els blanc-i-negres han confeccionat una plantilla molt ambiciosa per retornar a Primera Catalana en l'any del seu centenari.

2 comentaris:

  1. EL GUIXOLS -B DESAPAREIX I TORNA EL VILARTAGUES C.F.

    ResponElimina
  2. ki formara kos tecnic i plantilla de vilartagues i guixols??

    ResponElimina