dimecres, 8 de juliol del 2009

Primers fitxatges ja tancats


La feina feta en els últims dies pel tècnic de l'Ateneu Nacho Castro i per la junta encapçalada per Emili Vilert ja està començant a culminar. Aquest blog ja us pot confirmar quatre noves incorporacions per al Guíxols 2009-10, i no seran les úniques, ja que són moltes les incorporacions a efectuar i en els pròxims dies pot haver-hi més novetats.
El primer fitxatge a tancar-se és el d'un vell conegut, el defensa blanenc Edu Poderoso (a la foto). Poderoso, nascut el 5 de setembre del 1985, va començar la pretemporada amb l'Ateneu la temporada passada però va acabar fitxant pel Palafrugell, amb qui ha disputat aquesta temporada 25 partits (0 gols) al Grup 1 de la Preferent. Originalment, Poderoso és lateral o carriler dret, però la seva alçada (1'82) i potencial físic el fan un jugador important en les pilotes aèries, per la qual cosa pot ser un comodí en diverses posicions de la defensa.
Per al mig del camp, l'Ateneu ha tancat dues incorporacions que responen al perfil de l'equip aquesta temporada; jugadors joves, "de la zona" i que busquin reivindicar-se. Un "cop mestre" pot haver estat el fitxatge de Borja García, migcampista de 20 anys (6 de juliol de 1989) del Peralada. Nascut en aquesta població de l'Alt Empordà, va despuntar amb les categories inferiors de l'equip blanc-i-verd fins al punt que la temporada 2006-07 la va jugar amb el Barça juvenil, a Divisió d'Honor, al costat de Sergio Busquets, Iago Falqué, Andreu Fontàs o Abraham. Aquesta temporada, amb el Peralada, ha disputat 36 partits (20 de titular i 16 com a suplent) i ha marcat 3 gols. És un migcampista amb una qualitat tècnica indiscutible que pot efectuar la part de creació en el pivot o jugar de mitja punta.
El tercer fitxatge és el migcampista vidrerenc Xavi Martínez, que a nivell sènior, fins ara, no havia conegut cap altre club que no fos el Blanes. Amb els blanc-i-blaus ha disputat aquesta temporada 29 partits (10 titular i 19 suplent), i ha marcat 1 gol. És també molt jove (nascut el 20 de juliol del 1988) i ocupa la posició d'interior dret. Tot i ser un jugador clarament ofensiu, els qui l'han vist jugar destaquen també la seva capacitat de sacrifici en tasques defensives.
El quart fitxatge ja es donava pràcticament per tancat des de feia dies, però no s'ha acabat de confirmar fins fa poc, el del porter guixolenc Aurelio (veure post anterior). Al marge de les quatre noves incorporacions, s'ha confirmat la renovació de cinc jugadors de la temporada passada. Quatre d'ells són guixolencs (Jose González, Albert Gironès, Màrius Vergeli i Pau Sala) i l'altre és el gironí Raúl Arjona, que va patir una greu lesió de lligaments la temporada passada i que, donada la seva joventut (21 anys) encaixa també en el perfil que busca l'Ateneu. I insistim; molta atenció a finals de setmana i principis de la següent perquè poden arribar fins a quatre noves incorporacions, diverses d'elles de categoria superior, que acabaran de confirmar un projecte molt il·lusionant per al Guíxols 2009-10.
Es comença a perfilar la pretemporada
D'altra banda, es comencen a conèixer detalls de la pretemporada del primer equip. Recordem que la lliga no començarà fins el primer cap de setmana de setembre, una setmana més tard que les competicions estatals. La plantilla es posarà en marxa el 20 de juliol i fins ara, hi ha tres amistosos confirmats. El dia 9 d'agost (diumenge) es disputarà, en aquesta ocasió al camp del Llagostera, el ja tradicional "Torneig del Suro" entre el Llagostera, el Cassà i l'Ateneu. El dia de Santa Maria (dissabte), el Guíxols jugarà al camp del Caldes. I també hi ha pactat un amistós amb el Begur, però aquest encara no té data confirmada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada