dimarts, 15 de desembre del 2009

Tardor negra per a l'Ateneu

Una sola victòria en els últims set partits (contra el Rubí, per 1 a 0), només 5 gols a favor i 2 desplaçaments seguits sense marcar. Són els números de l'Ateneu després de la derrota de diumenge a Banyoles (1-0), certificada amb un gol d'Ignasi en el minut 29. En aquest cas, l'Ateneu va tornar a pecar de falta d'encert davant de porteria ja que va dominar clarament la segona meitat; res a veure amb els dos primers partits de la temporada, en què va marcar 6 gols en 2 partits. En aquest sentit, hi ha una altra estadística demolidora; des de la victòria contra el Marianao, en la vuitena jornada, l'Ateneu no marca 2 gols en un partit. No oblidem, amb tot, que l'Ateneu ha tingut sovint el condicionant de les expulsions, possiblement per una fama d'equip dur que algú ha estat interessat a escampar. Deu, Poderoso, Cervera, Borja i Pedregosa han estat expulsats en un partit; Rubén Soler, en dos; i Garagarza, en tres, això sense comptar les expulsions de què ha estat objecte Nacho Castro.

De fet, dels 20 punts que té l'Ateneu ara mateix, 6 van arribar en les dues primeres jornades; els 14 restants s'han sumat en 13 partits. Si se seguís aquest ritme, fent una simple operació matemàtica, l'Ateneu acabaria la lliga amb 44 punts, per tant, possiblement patint de nou per salvar-se, circumstància que no era l'objectiu d'aquesta temporada.