dimecres, 17 de març del 2010

Greuge comparatiu?


Foto: Un dels generadors que han donat electricitat a Sant Feliu aquests últims dies després de la nevada i posterior apagada del dilluns 8 (infoguixols.cat).
Sí, certament el Guíxols va perdre en un camp on podia haver deixat lligada mitja permanència. Sí, certament Gabri Antelo va fallar dues vegades un mateix penal que hauria equilibrat el partit després que s'haguessin avançat els locals. Sí, certament l'Ateneu va ser incapaç de decantar el partit al seu favor quan el Marianao Poblet jugava amb 9 homes (només va escurçar distàncies gràcies a Xavi Martínez)... i també va acabar amb 9 per les expulsions dels dos centrals, Edu Poderoso i Sergi Pedregosa. Tot això és cert i n'hi ha per estirar-se els cabells, però... algú s'ha plantejat en quines condicions va preparar el Guíxols aquest partit?
Amb bon criteri, la delegació gironina de la Federació Catalana de Futbol va acordar suspendre tots els partits de territorial de les comarques de Girona pels efectes de la nevada. Entre les raons donades, una de molt clara: "els equips no hauran pogut realitzar amb normalitat les seves sessions d'entrenament". Un argument incontestable que, però, només s'ha aplicat als equips de Primera Territorial cap avall o a aquells que han tingut la sort de pactar la suspensió del partit o trobar alternatives per preparar-lo. L'interrogant és: per què?
Així, el Girona va avançar al dijous el seu viatge a Castelló per poder entrenar divendres en un camp de la zona. Palamós i Blanes van acordar suspendre el seu partit, de la mateixa manera que Llagostera i Cassà van acordar jugar-lo, això sí, a dos quarts de cinc perquè no hi havia llum al camp. També es va suspendre l'Olot- Aiguafreda. En canvi, l'Ateneu va haver de desplaçar-se a Sant Boi, en dissabte (quan habitualment el Marianao juga en diumenge), i segons ha pogut saber El Compàs de fonts pròximes a l'equip, sense haver-se pogut entrenar amb normalitat en tota la setmana. L'avançament de l'horari del partit tampoc deixava opció a plantejar-se una sessió com Déu mana en dissabte. Així, el Guíxols va afrontar el partit en inferioritat de condicions. I el va acabar perdent ell mateix, però el va acabar perdent.
Diumenge, tots al camp! La neu ja s'ha fos i també s'ha de fondre el record d'aquest partit per oblidar a Sant Boi si no és per aprendre dels errors comesos i esmenar-los diumenge que ve. Arriba a Sant Feliu la Muntanyesa, un dels aspirants a l'ascens, un equip de mal record per a l'Ateneu pel partit de la primera volta i per l'arbitratge insultant de Bastida Torres. La cita és al Josep Suñer a les 17h i és un dels partits en què caldrà més un suport constant dels aficionats. Els descensos no compensats no són cap broma i El Compàs està en condicions d'assegurar-vos que, segons fonts de la FCF, enguany no hi haurà "pietat": no hi haurà ampliació de Tercera i, per tant, si han de baixar sis equips, en baixaran sis. Una altra cosa és en temporades posteriors.
Us posem al dia dels resultats i la classificació de la jornada 27 a Primera Catalana:
Poble Sec 0- San Cristóbal 4
Santfeliuenc 3- Vilassar 4
Rubí 1- El Masnou 2
Montcada 1- Gimnástica Iberiana 2
Muntanyesa 2- Igualada 1
Vilafranca 1- Sants 0
Banyoles 0- Tàrrega 0
Tortosa 1- Peralada 1
Mataró 0- Gramenet B 2
La classificació queda així. Vilafranca, 60 punts. Gramenet B i Muntanyesa, 49. San Cristóbal, 46. El Masnou, 45. Santfeliuenc, 43. Igualada, 42. Sants, 40. Tàrrega i Peralada, 39. Rubí i Poble Sec, 37. Guíxols, 35. Tortosa, 33. Montcada, 31. Banyoles, 30. Gimnástica Iberiana, 29. Marianao Poblet, 22. Mataró, 19 i Vilassar, 18.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada