diumenge, 21 de març del 2010

Per què sempre contra la Muntanyesa?

L'Ateneu ha sumat un punt heroic aquesta tarda contra la Muntanyesa en un partit en què ha acabat amb 9 jugadors (un cop més) i en què, tot i així, ha estat a un pas d'endur-se la victòria en una acció a l'últim minut. Tot plegat, davant d'una Muntanyesa que avui no ha justificat la condició de favorit a l'ascens que l'acompanyava en la seva visita a Sant Feliu. El partit ha tingut la seva història, de nou.

El partit ha començat amb 47 minuts de retard per l'incident que hem comentat en el post anterior. Des de l'inici, però, l'àrbitre Congost Larrosa, de la delegació de Sabadell, ha semblat voler emular el que va fer Bastida Torres en el partit de la primera volta a Nou Barris. En la primera falta de partit, a favor de la Muntanyesa, el llançament s'ha estavellat al cos de Marc Teixidor, que ha girat el cos per protegir-se. Davant la incredulitat de tothom (ni tan sols hi havia hagut protestes per part de jugadors o tècnics visitants), Congost ha xiulat penal i ha tret vermella directa a Marc Teixidor. Per sort, el jugador de la Muntanyesa que ha picat la pena màxima ha volgut humiliar el porter Fàbrega picant-li al penal a l'estil Panenka, i el porter de l'Ateneu ha estat més espavilat que ell i l'ha aturat. Després del penal, l'àrbitre ha tornat a aturar el joc. El seu assistent li ha indicat que Nacho Castro estava protestant i ha expulsat l'entrenador asturià de l'Ateneu, per tercera vegada aquesta temporada. El marcador ha romangut intacte fins al final, però Congost Larrosa ha continuat ofegant l'Ateneu amb un arbitratge anticasolà. Amb tot, en l'últim minut de partit, l'Ateneu ha estat a punt de marcar el que hauria estat el gol d'una victòria orgiàstica, però un defensor visitant ha tret sota els pals una rematada que ja entrava.

De nou, doncs, un partit entre el Guíxols i la Muntanyesa ha recollit una actuació arbitral que de forma absurda i incomprensible ha perjudicat l'Ateneu. Hi haurà qui pensarà que és massa casualitat, hi haurà qui dibuixarà teories de la conspiració, però el cert és que els números, poc a poc, van demostrant que els arbitratges parcials van afavorint i perjudicant sempre els mateixos.

Aquests són els marcadors de la jornada 28 fins ara:
San Cristóbal 0- Peralada 0
Tàrrega 3- Poble Sec 2
Vilassar 2- Banyoles 0
Sants 1- Santfeliuenc 2
El Masnou 1- Vilafranca 0
Gramenet B 1- Rubí 4
Gimnástica Iberiana 6- Mataró 0
Igualada 4- Montcada 0
Marianao Poblet 3- Tortosa 1

Així, el puntet tret pel Guíxols encara és prou bo vistos els resultats i la classificació, que queda així. Vilafranca, 60 punts; Muntanyesa, 50; Gramenet B, 49; El Masnou, 48; San Cristóbal, 47; Santfeliuenc, 46; Igualada, 45; Tàrrega, 42; Rubí, Sants i Peralada, 40; Poble Sec, 37; Guíxols, 36; Tortosa, 33; Gimnástica Iberiana, 32; Montcada, 31; Banyoles, 30; Marianao Poblet, 25; Vilassar, 21 i Mataró, 19.

Ara mateix, només hi ha dos equips catalans que baixarien de Segona B a Tercera (Gavà i Terrassa) i un que promocionaria per no baixar. Així, ara mateix la referència és el Montcada, que és a cinc punts de l'Ateneu. Això converteix en crucial el partit que l'equip de Nacho Castro jugarà aquest diumenge que ve a les magnífiques instal·lacions de la Ferreria, a Montcada. Una victòria deixaria mitja permanència al sac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada