divendres, 5 de març del 2010

Eren altres temps...


Heus ací per a tots vosaltres, lectors del Compàs, un testimoni d'un moment irrepetible. Irrepetible per la proximitat dels futbolistes professionals en aquella època i per la pròpia excepcionalitat del fet, que ha quedat gravat en la història del futbol català com un dels seus moments més complicats. I, lògicament, pels personatges que s'aprecien en la fotografia.

El 1981, després de ser alliberat dels captors que el van mantenir segrestat, Enrique Castro "Quini", el màgic davanter asturià del Futbol Club Barcelona, va triar l'Hostal de la Gavina, de S'Agaró, per passar-hi uns dies de repòs i recuperar-se del tràngol. Quan va córrer la notícia per Sant Feliu, Quini va rebre la visita de molts aficionats (entre els quals qui us escriu i a qui Quini va signar una pilota de plàstic blanca). Però també, una ambaixada més "oficial" va retre visita al futbolista asturià per interessar-se pel seu estat i per les circumstàncies del succés que li havia tocat viure en primera persona.

En aquesta fotografia, extreta de l'arxiu personal de la vídua de Josep Suñer, es pot veure qui fou el president de l'Ateneu dialogant amb Quini a la Gavina. Al darrere de Quini hi ha la seva esposa i, entre els dos, Josep Vicente, alcalde de Sant Feliu des de feia poc més d'un any en substitució de Manel Monfort. Desconeixem la identitat de la persona que és al costat de Vicente, però sí que ens atrevim a assegurar (i lògicament admetem correccions) que la persona que surt darrere de Josep Suñer és un joveníssim Xavier Solà, el periodista guixolenc amb una llarga trajectòria a Catalunya Ràdio.

Una petita delicatesse, doncs, de la història del futbol ganxó que esperem que us plagui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada