dimarts, 3 de novembre del 2009

De víctimes a botxins



Foto: Una de les accions de la primera part del Muntanyesa- Guíxols.

Com era d'esperar, la vergonyant actuació de l'àrbitre Miguel Ángel Bastida Torres en el partit Muntanyesa- Guíxols de diumenge ha portat cua, fins i tot abans que es facin públiques les sancions als jugadors i tècnics de l'Ateneu. Comencem pels aperitius i després anirem pel plat fort.

Dir, abans de tot, que després de veure reproduïda la carta oberta a l'àrbitre en fòrums com el de Futbol Catalunya, i vista alguna resposta, cal deixar clar que en tot plegat, ni els jugadors ni els tècnics ni els aficionats ni els directius del C. F. Muntanyesa hi tenen res a veure i que simplement es tracta d'una qüestió entre l'Ateneu i l'àrbitre. Al contrari, el comportament de la gent de la Muntanyesa va ser exemplar, independentment de les opinions que tots els partits de futbol susciten.

En primer lloc, companys de mitjans de comunicació i d'altres clubs del futbol català ens han relatat altres festivals que ha muntat aquest mateix àrbitre, Bastida Torres, en anteriors temporades, tant a Preferent com a Primera Catalana, categoria a la qual se'l va ascendir tot i el seu historial. En un partit al camp del Santfeliuenc, per exemple, també va sol·licitar la presència dels Mossos d'Esquadra per abandonar el camp després d'un recital de targetes i expulsions. Al camp del Vilafranca, en un partit contra el Morell, es va donar una situació semblant. I a Vic, després d'una persecució constant contra l'equip local, va aconseguir que l'aleshores tècnic osonenc Juanma Pérez es cansés de veure's humiliat i ordenés al seu equip que es retirés del camp. De tots aquests fets també se'n pot trobar una referència fent una senzilla recerca al Google.

El més greu i fort de tot plegat, però, és que fins ara, i amb l'excepció d'aquest bloc i els mitjans gironins que recullen les cròniques de Josep Serrats, només s'han fet públiques les versions dels fets donades pels cronistes locals i per l'acta de l'àrbitre. Es podia esperar que la crònica local parlés del Guíxols com "un equip dur", tot i que dues de les tres expulsions van ser per protestar (quina duresa oi?). El que ha irritat moltíssim jugadors, cos tècnic i directiva de l'Ateneu és que el diari "Mundo Deportivo" hagi publicat avui dimarts un article signat per Manuel Ayala amb el titular "Nacho Castro perd els papers", una gran foto del tècnic de l'Ateneu i un text en què es dóna absoluta validesa a l'acta de l'àrbitre, sense cap contrastació de cap tipus amb els implicats, i es dóna per cert que Nacho va saltar al camp a agredir l'àrbitre, quan ja hem dit anteriorment que aquesta acusació és falsa. Per tot plegat, Nacho Castro està ensorrat anímicament, donat que és la primera vegada que es troba en una situació semblant després d'una carrera immaculada de 21 anys com a futbolista, primer professional i després amateur. Aquesta nit està previst que Nacho Castro es reuneixi amb el president Emili Vilert per valorar la situació, ja que, com titulem en aquest article, la situació és esperpèntica: s'està convertint la víctima d'un atropellament, que va ser l'Ateneu, en botxí.

Tot i que potser no ens correspondria, des d'aquest blog donem el nostre suport més ferm a Nacho Castro per la tasca que està realitzant amb una plantilla que ha tornat a il·lusionar l'afició després d'un any passat molt difícil, i l'animem perquè la continuï tant temps com sigui possible sense que les mentides publicades per un àrbitre incapaç, i posteriorment esteses sense cap contrastació, el tombin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada