dijous, 19 de novembre del 2009

L'arxiu del Pare Abat: quan van venir els "cracks"


Foto: Francisco Flores Lajusticia, "Paco" Flores, va entrenar un grapat d'anys a Primera però també va estar un dia a Sant Feliu.

Amb Xavi Lozano com a entrenador, el Guíxols va viure un dels millors moments esportius de la seva història. L'ascens i posterior estada durant tres temporades a la Tercera Divisió va fer que equips històrics visitessin el Josep Suñer i Arxer, primer en la seva versió de terra i després, a partir del 2001, de gespa artificial. Parlem del Girona, el Reus, el Gavà o el Badalona, però també dels filials dels equips catalans de Primera Divisió. Repassar les alineacions d'aquells partits ens permet rememorar els futurs professionals que, un dia, van passar pel Josep Suñer.


El 14 de novembre del 1999, el Guíxols va jugar, estranyament, al migdia. El motiu és que la tarda d'aquell mateix dia, es disputava el partit del Centenari de l'Espanyol, un enfrontament amb la selecció argentina. El filial espanyolista, dirigit per Paco Flores, s'havia d'enfrontar amb l'Ateneu a Sant Feliu i va sol·licitar jugar a l'hora del mercat, cosa que el club va acceptar. Així, en una matinal tèbia de tardor, van saltar a la terra del Josep Suñer aquests jugadors: Balbuena, Fernando, David Garcia, Pedro Nieto, Sergio Pelegrín, Moisés Hurtado, Jacinto Ela, Raúl Vates, Arnal Llibert Conde, Iván Díaz i David Ávila. A la segona part van entrar Toni Soldevilla, David Català i Bueno. Alguns d'ells han arribat al primer equip de l'Espanyol (David Garcia i Moisés Hurtado), d'altres hi han passat i estan en altres equips (Soldevilla, que s'està entrenant amb el Marbella, i Català, ara el Celta) i d'altres, directament, encara s'estan guanyant la vida en altres llocs (Pelegrín a Vallecas, Arnal a Sabadell, Raúl Vates a Maó, Iván Díaz a Terrassa). L'Ateneu va perdre per 1 a 2 i va presentar aquesta alineació: Luis, Txiki, Albert, Camprubí, Garcia, Brenes, Iñaki, Toni, Mesas, Pedro i Mingo, i a la segona part van jugar Ortega, Mario i Patri, que encara continua a l'equip.


El 7 de maig del 2000, li va tocar el torn al segon filial del Barcelona, el desaparegut Barça C, visitar el Josep Suñer. Lògicament, en tractar-se del segon graó per sota del primer equip, veure l'alineació no comporta llegir els noms de futurs jugadors de Primera, però sí uns quants cognoms familiars del futbol català. A saber: Javi, Peque, Òscar López, Migue, Síria, Puigdollers, Moisés, Mateos, Miki Albert, Alberto i Lombardo. Dos d'aquests futbolistes van tenir lligam més tard amb el Girona (Migue i Miki Albert), diversos van fer carrera a Segona B (Alberto Aybar "Peque" i Albert Puigdollers) i algun, com Òscar López, va arribar a Primera. El més curiós del partit, però, és que l'àrbitre va ensenyar deu targetes grogues i dues de vermelles, i que segons la crònica de Josep Serrats a Mundo Deportivo, es va carregar l'espectacle. El seu nom? Alfons Xavier Álvarez Izquierdo... ara àrbitre de Primera Divisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada