dijous, 5 de novembre del 2009

"La primera, en la frente"


Foto: Nacho Castro a la graderia, al costat de Sergio Pedregosa (d'esquena). Està clar o no?

Des que Jordi Casals va ser escollit democràticament nou president de la Federació Catalana de Futbol, una de les frases que més li hem pogut sentir és que posaria la Federació al servei dels clubs, i en aquest sentit, va posar en marxa la figura del defensor del club, representada per l'exàrbitre Sergi Albert. Una mesura unànimement ben rebuda però que un dels primers clubs que en podria haver estat beneficiari, l'Ateneu Deportiu Guíxols, encara no ha pogut comprovar-ne els efectes, ja que no ha estat escoltat per res en un cas del qual n'ha estat víctima i perjudicat.

Com era d'esperar, el comitè tècnic d'àrbitres i l'estament federatiu no han tingut en compte per res els testimonis i les al·legacions de l'Ateneu i només han donat per bona la versió d'una acta plena de falsedats i mentides redactada per un individu que pot merèixer el qualificatiu de col·legiat però no el d'àrbitre: Miguel Ángel Bastida Torres. El tècnic Nacho Castro ha estat sancionat amb 5 partits de suspensió seguint l'article 321, apartat B, que diu textualment: "de cinc a dotze partits o durant un període de cinc a dotze setmanes pel fet d'insultar o ofendre l'àrbitre, jutges de línia, directius o autoritats esportives, si fos de manera reiterada i especialment ostensible, llevat que constitueixi falta més greu". El delegat Màxim Triviños, que com ja hem comentat efectivament va cometre una agressió sobre un dels assistents, ha estat sancionat amb 15 partits. En tots dos casos, es tracta de la sanció mínima prevista per aquests casos, si bé hem d'insistir en la falsedat de l'acusació cap a Nacho Castro com a testimonis que vam ser del Muntanyesa- Guíxols.

Així doncs, i per obra d'un individu que va anar al camp de Nou Barris a qualsevol cosa menys a xiular un partit de futbol (i no repetirem tot el que vam exposar en la carta oberta), l'Ateneu, un club que sempre s'ha caracteritzat per la seva esportivitat i que va ser la víctima del que va passar diumenge a Barcelona, s'ha vist obsequiat amb una campanya de desprestigi que busca presentar-lo com una espècie de batalló de la mort dirigit per un gos rabiós i esperonat per una tribu de "pagesos", que és com ens vam haver de sentir a dir diverses vegades diumenge al camp de la Muntanyesa. No sabem quina serà la reacció de l'Ateneu davant de tot plegat, però si aquest és el canvi, és ben bé que als locals de Sicília i Bruc han aplicat aquell famós adagi: "canviar-ho tot perquè no canviï res."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada