dimecres, 5 d’agost del 2009

L'arxiu del Pare Abat: Julio Iglesias, soci del Guíxols


Molta gent coneix el passat futbolístic del cantant Julio Iglesias com a antic porter del Reial Madrid. Aquesta fitxa, segellada el novembre del 1959, n'és el testimoni. El que poca gent sap, però, és que "Julito" també va tenir, durant una temporada, una vinculació futbolística amb l'Ateneu. Durant un any, en concret la temporada 1989-90, Julio Iglesias va ser soci del Guíxols. I amb carnet VIP, encara que no pagués ni un duro.
Iglesias estava en un moment dolç de la seva carrera després de la publicació del disc "Un hombre solo", i havia aprofitat aquest èxit per participar en diverses campanyes publicitàries. Una d'elles, per a la marca de productes ceràmics Zirconio. Es dóna el cas que Zirconio era una de les marques que distribuïa a través de la seva empresa de materials per a la construcció Albert Descayre, aleshores president de l'Ateneu. L'equació estava feta i, fins i tot avançant-se una mica al seu temps, una bona campanya de difusió de la notícia va fer que el titular "Julio Iglesias, socio del Guíxols" es pugués veure en els diaris esportius de l'època. Se li va entregar el carnet VIP, que va ser una altra de les iniciatives de Descayre però que no va tenir massa ressò; es pretenia que aquells socis que vulguessin i puguessin col·laborar amb l'Ateneu amb una quantitat superior a la del carnet de soci ho puguessin fer, pagant, si la memòria no ens falla, 25.000 pessetes de l'època.
El que no sabem és si Iglesias va arribar a rebre mai aquest carnet de soci. Per a ell, potser, Sant Feliu continua sent una part de la seva vida que no vol remenar gaire. El 19 de juliol de 1975, a la sala de festes "Las Vegas", Iglesias, ja casat amb Isabel Preysler, coneixia una ballarina portuguesa, Maria Edite Santos. El 19 d'abril de 1976, exactament nou mesos després d'aquella cita, Edite donava a llum a un nen, de nom Javier, i a partir d'aquí va començar tot un serial en què la ballarina volia demostrar que Julio Iglesias era el pare del nen i que l'havia engendrat en aquella tòrrida nit ganxona. El 1992, una sentència va declarar Iglesias pare del nen, però el cantant s'ha negat sempre a sotmetre's a una prova d'ADN i, a més, un posterior recurs va revocar la primera sentència. El que és irrevocable, encara que ell segurament no ho recordi, és que durant un any, Julio Iglesias va ser soci del Guíxols. Weah!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada